Scurt istoric

Imediat dupa evenimentele din Decembrie 1989, in inima multor frati, din biserica penticostala de atunci, s-a nascut dorinta puternica de a construi o noua biserica penticostala in Radauti, deoarece biserica mama era deja neincapatoare iar lucrarea Imparatiei lui Dumnezeu incepea sa se dezvolte tot mai mult.

Astfel prin indurarea lui Dumnezeu , la sfatul fratesc din data de 20.03.1993 s-au pus
bazele construirii noii biserici cu denumirea de “Betel”. Lucrarea de constructie a inceput in data de 07.07.1993 si avea sa fie coordonata de un grup de 7 frati si anume: Coroama George, Covasa Vasile, Badelita Ioan, Piscuc Vasile, Morosan Petrica , Vataman Viorel si Grijincu
Petrut.

In data de 26.09.1994 s-a tinut prima slujba din biserica penticostala Betel la demisolul cladirii, slujba la care au participat un numar de 80 de membri (frati si surori). Lucrarile de constructie au fost finalizate in luna iunie 1995 astfel ca de Sarbatoarea Cinzecimii , adica in data de 11iunie 1995, a fost inaugurata Biserica “Betel” spre slava lui Dumnezeu si mantuirea oamenilor din orasul Radauti.

Dumnezeu a lucrat intr-un mod deosebit la Betel Radauti, astfel ca in anul 2015 (dupa 20 de ani), biserica avea un numar de 630 membri si aproximativ 200 de copii. In toti acesti ani noi am vazut Mana atotputernica a lui Dumnezeu care ne-a sustinut si a lucrat de multe ori cu semne si minuni, avand parte de experiente minunate.

Fratii ordinati care au slujit in biserica Betel de-a lungul timpului sunt: Badelita Ioan (pastor coordonator pana in 2017), Clipa Avram (pastor asistent pana in 2012), Rotaru Ambrozie (prezbiter), Hanc Achim (prezbiter), Covasa Vasile (diacon), Bodnar Nicolae (diacon), Bucaciuc Mihai (diacon), Maftian Corneliu (diacon) si Piscuc Vasile care a slujit ca prezbiter din 1999, pastor asistent din 2012 si pastor coordonator din 2017 pana in prezent.

De asemenea la Biserica Penticostala “Betel” s-a dezvoltat o lucrare muzicala corala frumoasa avand de-a lungul anilor: cor mixt, cor de fete, cor de tineri, cor de copii si fanfara, formatii muzicale care au fost slujite de urmatorii: Piu Miluta, Tivadar Gica, Crasnean Ionel, Piu Daniel, Piu Andrei, Mutu Estera, Ciobanu Cornel, Cojoc Sami s.a.

Glorificam pe Dumnezeu pentru tot parcursul binecuvantat al Bisericii Domnului “Betel”, ne inchinam cu smerenie si recunostinta inaintea Lui si-L rugam in continuare sa-Si insufleteasca lucrarea , in scurgerea vremurilor, prin Mantuitorul nostru Isus Hristos si prin calauzirea Duhului Sau Sfant.