Stiind ca Dumnezeu a ales sa-si desfasoare lucrarea prin biserica si tinand cont de contextul in care traim, viziunea noastra este sa dezvoltam o Biserica care sa manifeste realitatea lui Hristos lumii, devotata sa aduca glorie lui Dumnezeu prin a face din membrii sai uncenici ai lui Isus, care sa promoveze un stil de viata integru bazat pe adevarul biblic, puritate personala, accent pe viata de familie, evanghelizare, responsabilitate sociala;-unde fiecare sa se simta iubit, acceptat si in siguranta;

  • unde fiecare este supus unui proces de dezvoltare in cunoastere, abilitati si caracter;
  • unde fiecare este ajutat sa-si asume responsabilitatea relatiei sale cu Dumnezeu;
  • unde fiecare este ajutat sa-si asume responsabilitatea dezvoltarii lucrarii lui pentru Dumnezeu;

De asemenea, noi credem, conform Sfintelor Scripturi, ca Biserica este o comunitate care reprezinta pe pamant Imparatia lui Dumnezeu.

Noi credem ca si in Biserica, ca in orice comunitate de oameni, exista anumite standarde pe care membrii Bisericii trebuie sa le respecte.Standardele asigura ordinea si dau oamenilor un sentiment de siguranta.Fara standarde, o Biserica nu poate supravietui mult timp.Standardele comunitatii si convingerile personale nu au aceeasi permanenta ca si standardele biblice. Legile lui Dumnezeu nu se schimba, dar unde Dumnezeu a lasat libertate, oamenii pot pune standarde care trebuiesc ajustate in functie de cultura si istorie.

Noi credem ca este important sa ascultam opiniile membrilor Bisericii privind viata de comunitate. In toate situatiile, punctele de vedere ale membrilor Bisericii sunt bine-venite, dar noi credem ca este responsabilitatea pastorilor sa fixeze standardele.

Noi nu suntem responsabili pentru alte Biserici de modul cum ei reprezinta valorile Imparatiei lui Dumnezeu, ci pentru modul in care Biserica „Betel” reprezinta Imparatia lui Dumnezeu in Radauti si in lume.

Acum la ceas aniversar este normal sa privim in urma si sa vedem in ce masura am realizat ce ne-am propus…

Pentru realizari, se cade sa dam slava lui Dumnezeu care a dat „si vointa si infaptuirea”, pentru nerealizari trebuie sa recunoastem ca si noua si numai noua „ni se cade sa ni se umple fata de rusine” deoarece nu am fost intotdeauna gata sa facem ce eram datori.In acelasi timp, credem ca este timpul ca fiecare sa dezgropam talantul incredintat si sa fim credinciosi lucrului pe care Stapanul ni l-a incredintat.Dumnezeu sa ne ajute!

Scurt istoric       

Inca din anul 1990 s-a nascut in inima multor frati din Radauti dorinta de a se construi o biserica, deoarece locasul de rugaciune existent devenise neincapator.Vorbeam intre noi si ne intrebam daca va da Dumnezeu birunita in aceasta grea lucrare.

O bucurie deosebita pentru noi a fost asezarea unei pietre de hotar in istoria bisericii „Betel” si anume, sfatul fratesc din 20 martie 1993 in care s-au pus bazele construirii unei noi biserici.La acel sfat s-a hotarat locul constructiei sa fie pe terenul donat de fratele Coroama George, denumirea bisericii sa fie BISERICA APOSTOLICA „BETEL” si a fost ales un grup de sase frati care sa coordoneze intreaga lucrare: Coroama George, Covasa Vasile, Badelita Ioan, Morosan Petrica, Piscuc Vasile,Grijincu Petrut si Vataman Viorel.

Astfel, incepand cu acea zi tot ce constituia un obstacol a fost dat la o parte si ceea ce parea imposibil, a devenit posibil prin puterea lui Dumnezeu. Pe data de 10 mai 1993 s-a primit autorizatia de functionare a Bisericii Apostolice „Betel” Radauti. Dumnezeu a dat la o parte orice piedica si terenul acela nicicand locuit a fost transformat in Betel, intr-o casa a lui Dumnezeu.

Lucrarea de constructie a inceput in 7 iulie 1993, ora 7 dimineata, dupa o saptamana de jerta necurmata, aceasta fiind coordonata de Grijincu Petrut – diriginte de santier.

In 26 septembrie 1994 a fost prima adunare si slujba in noua biserica, la demisol, la care au participat aproximativ 80 de frati si surori.

Asadar, Domnul a purtat si poarta de grija bisericii „Betel” si una dintre dovezi a fost inaugurarea acestui frumos edificiu, la numai doi ani de la inceperea lucrarii, la data de 11 iunie 1995, la sarbatoarea Cincizecimii. O alta dovada a harului lui Dumnezeu care insoteste aceasta biserica s-a realizat in anul 2005, cand am implinit 10 ani de la inaugurare, numarul membrilor ajungand la 630.