Lucrarea cu tinerii

Lucrarea cu tinerii e cadrul autentic în care învățăm să fim legați de cer în cel mai real și mai puternic mod posibil. Vrem să fim ucenici ai lui Hristos – pentru că Îl iubim cu adevărat, nu pentru că așa ni s-a spus de când eram copii. Vrem să experimentăm dragostea curată față de Cuvânt și să o practicăm în viața noastră de zi cu zi. Vrem să credem că întâlnirile noastre ajută fiecare tânăr să se simtă integrat în comunitatea bisericii, să cunoască oameni noi, să își facă prieteni, să simtă că e înțeles și nu e judecat, să vadă că nu e singur în lupta cu tentațiile și ispitele zilnice.

Din dorința de a aprofunda relația noastră cu Dumnezeu și Cuvântul Său, am început o serie de întâlniri pe tema disciplinelor spirituale, întâlniri de studiu bazate pe cartea „Disciplinele spirituale”, de Richard Foster. Abordăm astfel următoarele teme: meditația și cugetarea la Cuvântul lui Dumnezeu, rugăciunea, studiul, simplitatea, supunerea, ordinea, credința, închinarea, călăuzirea. Fiecare disciplină spirituală are rolul ei bine definit, iar trăirea unei vieți în conformitate cu aceste practici nu poate decât să ne înfrumusețeze călătoria și să o încoroneze cu victorie.

Provocarea e să privim cât mai des spre cer într-o eră a tehnologiei ce ne fură ochii și timpul. Provocarea e să ascultăm doar muzică creștină în contextul în care prietenii noștri ascultă doar muzică comercială. Provocarea e să înțelegem o dată pentru totdeauna că părinții sunt prietenii noștri cei mai buni, un dar de la Dumnezeu. Provocarea e să nu ne adâncim în fotoliul nostru spiritual, având impresia că viața de creștin e ori prea ușoară pentru a depune prea mult efort, ori prea complicată pentru a o trăi la cote maxime.