Biserica Penticostala Betel

„Așadar, voi nu mai sunteți străini sau oaspeți, ci sunteți cetățeni împreună cu sfinții, oameni din casa lui Dumnezeu, fiind zidiți pe temelia apostolilor și a profeților, piatra din capul unghiului fiind Însuși Isus Hristos. În El toată clădirea, bine închegată, crește ca să fie un templu sfânt în Domnul, prin care sunteți zidiți împreună ca locaș al lui Dumnezeu prin Duhul.”

Stiind ca Dumnezeu a ales sa-si desfasoare lucrarea prin biserica si tinand cont de contextul in care traim, viziunea noastra este sa dezvoltam o Biserica care sa manifeste realitatea lui Hristos lumii, devotata sa aduca glorie lui Dumnezeu prin a face din membrii sai uncenici ai lui Isus, care sa promoveze un stil de viata integru bazat pe adevarul biblic, puritate personala, accent pe viata de familie, evanghelizare, responsabilitate sociala;-unde fiecare sa se simta iubit, acceptat si in siguranta;

  • unde fiecare este supus unui proces de dezvoltare in cunoastere, abilitati si caracter;
  • unde fiecare este ajutat sa-si asume responsabilitatea relatiei sale cu Dumnezeu;
  • unde fiecare este ajutat sa-si asume responsabilitatea dezvoltarii lucrarii lui pentru Dumnezeu;

De asemenea, noi credem, conform Sfintelor Scripturi, ca Biserica este o comunitate care reprezinta pe pamant Imparatia lui Dumnezeu.

Noi credem ca si in Biserica, ca in orice comunitate de oameni, exista anumite standarde pe care membrii Bisericii trebuie sa le respecte.Standardele asigura ordinea si dau oamenilor un sentiment de siguranta.Fara standarde, o Biserica nu poate supravietui mult timp.Standardele comunitatii si convingerile personale nu au aceeasi permanenta ca si standardele biblice. Legile lui Dumnezeu nu se schimba, dar unde Dumnezeu a lasat libertate, oamenii pot pune standarde care trebuiesc ajustate in functie de cultura si istorie.

Noi credem ca este important sa ascultam opiniile membrilor Bisericii privind viata de comunitate. In toate situatiile, punctele de vedere ale membrilor Bisericii sunt bine-venite, dar noi credem ca este responsabilitatea pastorilor sa fixeze standardele.

Noi nu suntem responsabili pentru alte Biserici de modul cum ei reprezinta valorile Imparatiei lui Dumnezeu, ci pentru modul in care Biserica „Betel” reprezinta Imparatia lui Dumnezeu in Radauti si in lume.

Acum la ceas aniversar este normal sa privim in urma si sa vedem in ce masura am realizat ce ne-am propus…

Pentru realizari, se cade sa dam slava lui Dumnezeu care a dat „si vointa si infaptuirea”, pentru nerealizari trebuie sa recunoastem ca si noua si numai noua „ni se cade sa ni se umple fata de rusine” deoarece nu am fost intotdeauna gata sa facem ce eram datori.In acelasi timp, credem ca este timpul ca fiecare sa dezgropam talantul incredintat si sa fim credinciosi lucrului pe care Stapanul ni l-a incredintat.Dumnezeu sa ne ajute!