Biserica secolului XXI – biserica de actiune

Traim vremurile in care o mare parte a crestinilor s-au obisnuit cu un trai linistit si monoton. Servici, casa, biserica, concediu – acesta ar cam fi ciclul crestinului pana in prezent. Acest ciclu „monoton” al vietii s-a schimbat in momentul in care tara vecina noua a fost atacata de fratii lor rusi. Aici intervine cuvantul frate care in aceste vremuri tulburi arata frumoasa fata a legaturii fratesti. Biserica Penticostala Betel prin membrii ei nu a stat indiferenta vazand problemele razboiului din apropiere, respectiv problemele fratilor nostri romani de peste granita.

Am sarit pe baricade. Mobilizarea a inceput. Sala mare a Corpului Administrativ a bisericii isi schimba infatisarea: din sala de rugaciune, de cantare, a luat o alta infatisare. Paturile si-au ocupat locurile , saltelele au aparut – telefoanele suna. Avem nevoie de lenjerie , paturi , mancare …… si multe alte altele. Surpriza. Timpul parca s-a oprit si avem amenjata sala: 26 paturi echipate, caldura , ambient placut … departe de razboi dar …. nu acasa.

Echipa de interventie – mobila de asta data a aparut – masini mici , microbuze , autocare ca din neant si-au facut aparitia: eu pun masina la dispozitie , altul – mi-am luat o saptamana liber de la serviciu , pune „X” motorina – vedem mobilizare – implicare, DA, acesta este cuvantul zilei IMPLICARE.

Cu toate aceste mobilizari rezultatele nu se lasa asteptate – apar primii refugiati ucraineni … oameni ca si noi , vorbind o limba inteleasa – nu de toata lumea dar avem tanslatori. Translatori care surpriza … sunt dintre copiii nostri , 13- 14 ani , chiar adulti, care nu au lasat limba parintilor, a bunicilor in uitare. Un mare MULTUMESC voua: dragi translatori care v-ati implicat cu asa o dedicare in aceasta actiune de ajutorare a vecinilor nostri, a confratilor vostri. Un mare MULTUMESC pentru surorile care pregatesc masa calda care este zilnic pregatita pentru refugiati. Am evoluat . S-au inmultit paturile , au aparut saltelele, lenjeriile, cele necesare pentru o dotare in zona de tranzit. Totodata s-au inmultit si refugiatii – tot mai multi pe zi ce trece.

Acum … la o saptamana de activitate avem un bilant – aproximativ 400 persoane ( barbati, copii, studenti ) au beneficiat de ajutorul neconditionat al Voluntarilor nostri , la Centrul de Refugiati Betel Radauti ( Biserica Penticostala Betel Radauti ).

Va multumim dragi voluntari , pentru implicarea de care a-ti dat dovada, pentru devotamentul cu care v-ati implicat si deopotriva pentru dragostea pe care o aratati semenilor nostri. Dragostea Domnului Isus se regaseste in fiecare dintre noi atunci cand intelegem dragostea lui Dumnezeu aratata fiecaruia dintre noi. „Prin implicare vom avea schimbare.”

La acest moment la Centrul de refugiati Betel Radauti avem un numar de 72 locuri iar in familiile care au pus la dispozitie camere de cazare alte 200 locuri. Dumnezeu sa binecuvinteze pe cei ce se implica fizic si pe cei ce doneaza.

Alin Jidiuc

Centrul de Refugiati Betel
Telefon: 0726940007
Persoane de contact:
– Piscuc Vasile – tel: 0744136145
– Bodnar Nicu – tel: 0723550400
– Solovastru Dorin – tel: 0744272559
– Lascu Lucian – tel: 0722300000

Date de contact / donatii:
Biserica Penticostala Betel Radauti
CIF 8036468
Str. Martisor 15, 725400, Radauti
Banca Transilvania – Cod SWIFT: BTRLRO22
Cont LEI: RO93 BTRL RONC RT06 1231 3102
Cont Euro: RO70 BTRL EURC RT06 1231 3101

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *