Alături de poporul ucrainean

5 Martie

In parteneriat cu #Lidl , Banca pentru alimente; Centrul pentru refugiati Betel Radauti a organizat un loc special de colectare alimente care vor fi folosite pentru masa refugiatilor din ucraina. In magazinul Lidl Radauti la raft se gasesc marcaje cu produsele care pot fi achizitionate si donate in locul special amenajat dupa casa de marcat.Multumim Liviu Humeniuc & Lucian Mihaela Lascu pentru implicare

Potrivit estimărilor făcute de Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), peste 1,25 de milioane de oameni fugiseră din Ucraina până vineri. Cercetătorul german pe teme de migraţie, Gerald Knaus, a declarat reţelei RND că Europa trebuie să fie pregătită pentru circa 10 milioane de refugiaţi în ceea ce el a numit cea mai mare catastrofă a refugiaţilor de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Mai avem un dormitor cu 22 de paturi la demisol!

3 Martie

Multumim autoritatilor locale care prin implicare motiveaza si incurajeaza societatea civila la actiuni umanitare.Vizita fulger a domnului Primar Bogdan Loghin alaturi de domnul Vice primar Ciprian Tarevici la Centrul de primire a Refugiatilor Betel (Biserica Betel Radauti ) ne-a aratat ca actiunea noastra este incurajata de autoritatile locale.

+

In colaborare cu un grup de voluntari din Wiena s-a organizat plecarea a 48 refugiati ucraineni spre un viitor mai bun in Austria.

VIDEO – Din Kiev plecata pentru a-si scapa viata dar cu dorinta de a se reintoarce si a reconstrui Ucraina
Yuliia Logvinenko