Inca din anul 1990 s-a nascut in inima multor frati din Radauti dorinta de a se construi o biserica, deoarece locasul de rugaciune existent devenise neincapator.Vorbeam intre noi si ne intrebam daca va da Dumnezeu birunita in aceasta grea lucrare.

O bucurie deosebita pentru noi a fost asezarea unei pietre de hotar in istoria bisericii "Betel" si anume, sfatul fratesc din 20 martie 1993 in care s-au pus bazele construirii unei noi biserici.La acel sfat s-a hotarat locul constructiei sa fie pe terenul donat de fratele Coroama George, denumirea bisericii sa fie BISERICA APOSTOLICA "BETEL" si a fost ales un grup de sase frati care sa coordoneze intreaga lucrare: Coroama George, Covasa Vasile, Badelita Ioan, Morosan Petrica, Piscuc Vasile,Grijincu Petrut si Vataman Viorel.

Astfel, incepand cu acea zi tot ce constituia un obstacol a fost dat la o parte si ceea ce parea imposibil, a devenit posibil prin puterea lui Dumnezeu. Pe data de 10 mai 1993 s-a primit autorizatia de functionare a Bisericii Apostolice "Betel" Radauti. Dumnezeu a dat la o parte orice piedica si terenul acela nicicand locuit a fost transformat in Betel, intr-o casa a lui Dumnezeu.

Lucrarea de constructie a inceput in 7 iulie 1993, ora 7 dimineata, dupa o saptamana de jerta necurmata, aceasta fiind coordonata de Grijincu Petrut - diriginte de santier.

In 26 septembrie 1994 a fost prima adunare si slujba in noua biserica, la demisol, la care au participat aproximativ 80 de frati si surori.

Asadar, Domnul a purtat si poarta de grija bisericii "Betel" si una dintre dovezi a fost inaugurarea acestui frumos edificiu, la numai doi ani de la inceperea lucrarii, la data de 11 iunie 1995, la sarbatoarea Cincizecimii. O alta dovada a harului lui Dumnezeu care insoteste aceasta biserica s-a realizat in anul 2005, cand am implinit 10 ani de la inaugurare, numarul membrilor ajungand la 630.