Stiind ca Dumnezeu a ales sa-si desfasoare lucrarea prin biserica si tinand cont de contextul in care traim, viziunea noastra este sa dezvoltam o Biserica care sa manifeste realitatea lui Hristos lumii:
-devotata sa aduca glorie lui Dumnezeu prin a face din membrii sai uncenici ai lui Isus, care sa promoveze un stil de viata integru bazat pe adevarul biblic, puritate personala, accent pe viata de familie, evanghelizare, responsabilitate sociala;
-unde fiecare sa se simta iubit, acceptat si in siguranta;
-unde fiecare este supus unui proces de dezvoltare in cunoastere, abilitati si caracter;
-unde fiecare este ajutat sa-si asume responsabilitatea relatiei sale cu Dumnezeu;
-unde fiecare este ajutat sa-si asume responsabilitatea dezvoltarii lucrarii lui pentru Dumnezeu;

Inca din anul 1990 s-a nascut in inima multor frati din Radauti dorinta de a se construi o biserica, deoarece locasul de rugaciune existent devenise neincapator.Vorbeam intre noi si ne intrebam daca va da Dumnezeu birunita in aceasta grea lucrare.

O bucurie deosebita pentru noi a fost asezarea unei pietre de hotar in istoria bisericii "Betel" si anume, sfatul fratesc din 20 martie 1993 in care s-au pus bazele construirii unei noi biserici.La acel sfat s-a hotarat locul constructiei sa fie pe terenul donat de fratele Coroama George, denumirea bisericii sa fie BISERICA APOSTOLICA "BETEL" si a fost ales un grup de sase frati care sa coordoneze intreaga lucrare: Coroama George, Covasa Vasile, Badelita Ioan, Morosan Petrica, Piscuc Vasile,Grijincu Petrut si Vataman Viorel.

Astfel, incepand cu acea zi tot ce constituia un obstacol a fost dat la o parte si ceea ce parea imposibil, a devenit posibil prin puterea lui Dumnezeu. Pe data de 10 mai 1993 s-a primit autorizatia de functionare a Bisericii Apostolice "Betel" Radauti. Dumnezeu a dat la o parte orice piedica si terenul acela nicicand locuit a fost transformat in Betel, intr-o casa a lui Dumnezeu.

 
 
 
pastor coordonator
Piscuc Vasile
prezbiter
Rotariu Ambrozi 
prezbiter
Hanc Achim
   
     
  diacon
Bodnar Nicolai
diacon
Bucaciuc Mihai
diacon pensionar
Covașă Vasile
 

,,INVATA PE COPIL CALEA PE CARE TREBUIE S-O URMEZE, SI CÂND VA IMBATRÂNI, NU SE VA ABATE DE LA EA.”  (Proverbe 22:6)

Dupa cum Domnul Isus s-a dedicate in mod special copiilor, urmand modelul Sau, noi, Biserica “Betel”, dorim sa castigam copiii pentru Domnul, aducandu-le Cuvantul lui Dumnezeu aproape de vietile copiilor intr-un mod cat mai accesibil. Biserica noastra este binecuvantata cu un de ~200 de copii cu varste cuprinse intre 3-14 ani, astfel ca in cadrul Scolii Duminicale s-au format 4 grupe, in functie de varsta/clasa copiilor : grupa ingerasilor 3-6 ani (prescolarii); - grupa claselor pregatitoare-2; -grupa claselor aIIIa – aVa; grupa claselor aVIa – aVIIIa.

    

Biserica noastra nu face exceptie in ceea ce priveste fratii si surorile vaduve si bolnave. Dumnezeu ne-a daruit harul de a avea printre noi ai astfel de persoane si ne-a dat posibilitatea fiecaruia sa implinim Cuvantul Sau din Matei 25:34-46 care spune: "...Am fost bolnav, singur, flamand, gol, Mi-a fost sete, am fost strain, si a-ti raspuns pozitiv la nevoile Mele, aratandu-va dragostea fata de Mine."
Noi, cei care am inteles mesajul Domnului Isus Hristos si responsabilitatea pe care o avem fata de aceasta categorie de oameni, nu facem altceva decat sa implinim si sa practicam acest Cuvant.

Lucrarea cu tinerii e cadrul autentic în care învățăm să fim legați de cer în cel mai real și mai puternic mod posibil. Vrem să fim ucenici ai lui Hristos – pentru că Îl iubim cu adevărat, nu pentru că așa ni s-a spus de când eram copii. Vrem să experimentăm dragostea curată față de Cuvânt și să o practicăm în viața noastră de zi cu zi. Vrem să credem că întâlnirile noastre ajută fiecare tânăr să se simtă integrat în comunitatea bisericii, să cunoască oameni noi, să își facă prieteni, să simtă că e înțeles și nu e judecat, să vadă că nu e singur în lupta cu tentațiile și ispitele zilnice.

Din dorința de a aprofunda relația noastră cu Dumnezeu și Cuvântul Său, am început o serie de întâlniri pe tema disciplinelor spirituale, întâlniri de studiu bazate pe cartea „Disciplinele spirituale”, de Richard Foster. Abordăm astfel următoarele teme: meditația și cugetarea la Cuvântul luI Dumnezeu, rugăciunea, studiul, simplitatea, supunerea, ordinea, credința, închinarea, călăuzirea. Fiecare disciplină spirituală are rolul ei bine definit, iar trăirea unei vieți în conformitate cu aceste practici nu poate decât să ne înfrumusețeze călătoria și să o încoroneze cu victorie.

Provocarea e să privim cât mai des spre cer într-o eră a tehnologiei ce ne fură ochii și timpul. Provocarea e să ascultăm doar muzică creștină în contextul în care prietenii noștri ascultă doar muzică comercială. Provocarea e să înțelegem o dată pentru totdeauna că părinții sunt prietenii noștri cei mai buni, un dar de la Dumnezeu. Provocarea e să nu ne adâncim în fotoliul nostru spiritual, având impresia că viața de creștin e ori prea ușoară pentru a depune prea mult efort, ori prea complicată pentru a o trăi la cote maxime.